donderdag 6 oktober 2011

Ervaringen,notities, adviezen en opmerkingen over gedrag op het werk

Vandaag upload ik mijn tweede blog. Ik ben Judice Ledeboer, yogadocent, trainer, schrijver en adviseur op het gebied van gedragsveranderingen. Alle levenservaringen hebben me gemaakt tot een gelukkige (omdat ik geleerd heb mijn eigen keuzes te maken), stabiele (ik ben geboren in april, ik ben volgens de oosterse astrologie een stier, die rustig onder een boom staat te grazen, af en toe om zich heen kijkt wat er gebeurt, moeilijk uit zijn evenwicht is te brengen, maar als hij eenmaal boos wordt gaat briesen en snuiven en dan weet iedereen dat er echt iets niet goed is gegaan), vrolijke (ik houd heel erg veel van lachen en ga dan ook regelmatig naar cabaretvoorstellingen), gezellige (bijkletsen met een wijntje en een blokje oude kaas en gember of een dagje fietsen en dan een picknick mand mee met een stokbroodje en gerookte makreel ), reislustige (reizen is mijn passie) vrouw.
Ik verdiep me dagelijks in het gedrag van mensen op de werkvloer. Dat is mijn werk.

 Ik doe psychologische metingen op gedrag en mijn opdrachtgevers zijn commerciële bedrijven en overheidsinstellingen. Van deze opdrachtgevers krijg ik verschillende opdrachten: meten van personen om inzicht te krijgen in het functioneren op functie, meten van personen bij hoog ziekteverzuim, meten van personen om te kijken welke loopbaanontwikkeling er nodig is e.d.
Ik meet ook particulieren die behoefte hebben om te weten waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen, welke studie ze moeten gaan kiezen, welk loopbaantraject ze kunnen gaan volgen bij behoefte aan verandering, bij ‘niet lekker in hun vel zitten’, en om inzicht te krijgen in sterke en zwakke punten.
Ik geef ook trainingen en bij die trainingen wordt vooral veel aandacht gegeven aan gedrag. Men kan dingen leren en leren en leren, maar als men niet het juiste gedrag dat bij het werk of een situatie past inzet dan komt de kennis niet tot zijn recht en daardoor ook de persoon in kwestie niet.
In deze blog schrijf ik over situaties die ik meemaak en ook in het verleden heb mee gemaakt. Veel gedrags problemen zijn universeel. Het hangt van de cultuur af of bepaalde problemen meer of minder voorkomen. Een mens is een mens en ieder mens heeft zijn of haar eigen ervaringen in het leven. Vanuit die ervaringen en de persoonlijke kenmerken die iemand heeft toont iemand zijn of haar gedrag.
Een ding is zeker: iedereen die deze blog leest herkent situaties die op zijn werk of privé voorkomen. Het privé-leven is niet los te koppelen van het leven op het werk. Het privé leven heeft altijd invloed op het functioneren van iemand. Hoe? Lees en volg deze blog. Ik kijk uit naar reacties en ik hoop dat mensen zich gesteund voelen door de herkenning van de verhalen. Soms worden er adviezen gegeven. Veel leesplezier en wellicht breng ik jullie op ideeën om zaken anders aan te pakken, zowel privé als zakelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten